2014. június 28., szombat

Érzelmek, jellemek, miegymás

Ha a babád egy érzelem lenne...

Nem egy alkalommal olvastam már, hogy valaki úgy jellemezte a babáját, mint önmaga egy darabját ami egy bizonyos érzelemhez, jelzőhöz kötődik. Vajon milyen érzelem "szülhet" egy babát?!
Ha a babád egy szimpla jelző volna, mi lenne az /saját magad jellemzésének egy darabja, vagy a babáé amit feléd sugároz/

Íme az én listám

Nuada: Nyugodtság
Hani: Bolondos
Hope: Félénkség
Odette: Visszafogottság
Risa: Boldogság
Lesszi: Szeretet
Tapani: Magányosság
Replica: Kirekesztettség
Riku: Játékosság
Amy: Kíváncsiság
Jean-Claude: Ragaszkodás
Micah: Együttérzés
Khaled/Nataniel: Elvarázsoltság

Nuada - Nyugodtság:
Saját darab. Általában nyugodt ember vagyok, nehezen hozható ki a sodrából, de ha mégis, hamar elmúlik bennem a vihar. Nuada maga a megtestesült nyugalom, néha olyan, mintha saját zen muzsika szólna neki és ellenne a kis világában. X3 vagy csak folyton szív... :D

Hani - Bolondos:
Vegyes darab. Saját részről nagyon meg kell bíznom abban akivel vagyok, hogy kijöjjön belőlem ez a vonás, de pont emiatt is szerettem volna, ha Hani egy bohém és cserfes kislány legyen, aki az első pillanatban mindenki felé nyit.

Hope - Félénkség:
Vegyes darab. Sosem szerettem középpontban lenni, sőt... inkább csak amolyan perem menti szemlélődő/ megfigyelő típus vagyok. Hope-ot szerettem volna Hani ellentéteként megalkotni, emiatt is lett egy visszahúzódó és félénk törpike.

Odette - Visszafogottság:
Vegyes darab. Hopehoz hasonlóan Odette is egy visszafogott karakter lett, az indíttatás gyökere ugyan az, mint a kicsinél. Nem akartam két ilyen karaktert, de ő már megvolt, mint Nu párja, mire megszereztem a kicsit, csak aztán a családfánk másként alakult, lemondani viszont nem sikerült róla. És maga a baba változata is ezt sugározta felém, így lett "tökéletes" páros a jellemzőjével.

Risa - Boldogság:
Saját darab. A boldog pillanataimra emlékeztet a leányzó és arra, hogy bármilyen sötét is a hangulatom lesz az még jobb is :)

Lesszi - Szeretet:
Vegyes darab. Nyitottan és szeretet teljesen viszonyulni másokhoz. Lesszinél ez abban merül ki, hogy ő talán a kis csapat szíve, mert annyira köztes a mérete, hogy bárkihez passzolhat.

Tapani - Magányosság:
Vegyes. A magányosság nem feltétlen mindig csak rossz. A magányos pillanatokból születhet igazán jó dolog is, mint az én kis magányos feltalálóm is. :) Régen szerettem egymagamban lenni és a gondolataimmal eltölteni az időt...

Replica - Kirekesztettség:
Vegyes. Replica a mérete miatt és, mert egy hullámzó kálváriás menet az életünk... Én pedig a fentebb írt társaságbeli elhelyezkedésem miatt érzem néha, hogy kirekesztődöm. Van, hogy saját eredmény ez, van, hogy nem tudok tenni ellene hiába is szeretnék.

Riku - Játékosság:
Saját. Emiatt születhetett meg a karakter, mert szerepjátékoztunk...és imádtam :)

Amy - Kíváncsiság:
Saját. A kíváncsiságomnak hála létezik a karakter egyáltalán.

Jean-Claude - Ragaszkodás:
Vegyes. Ahogy Jean-Claude ragaszkodik Anitához, úgy ragaszkodom én emberekhez és dolgokhoz... Még, ha veszett fejsze nyele is az ügy...

Micah - Együttérzés:
Vegyes. Sokszor fordulnak hozzám emberek beszélgetés során és jó kibeszélni magukból a gondot/örömöt. Én pedig meghallgatom és átérzem a dolgaikat, néha még az aznapi hangulatomat is meg képes határozni egy egy ilyen beszélgetés.

Khaled/ Nathaniel - Elvarázsoltság:
Saját. Amikor hiába két lábbal állsz a földön, mégis egy másik síkon mozogsz :D

2 megjegyzés: